Warmtepompen

Viban zorgt ook voor de plaatsing van Warmtepompen. De Energieoplossing van de toekomst.

Warmtepompen worden wel eens de energieoplossing van de toekomst genoemd. Dat is niet zonder reden, want naast een besparing op de energiefactuur zorgen warmtepompen ook voor een verkleining van onze ecologische voetafdruk. Alleen lopen heel wat mensen verloren in het aanbod.

Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie afkomstig van de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Ze verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen, sparen waardevolle grondstoffen en beperken de schadelijke CO2-uitstoot.

Tegelijkertijd profiteert u van een bijkomend voordeel: de meeste warmtepompen beschikken ook over “active cooling”- en “natural cooling”-functies. Deze warmtepompen kunnen niet enkel op koude dagen ingezet worden om de woning te verwarmen, ook voorzien ze in de zomer een aangenaam binnenklimaat en een verfrissende koelte in huis.

Het uitgebreide gamma van verschillende soorten warmtepompen biedt de juiste warmtepomp voor elke behoefte. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de bouwkundige en geologische omstandigheden en met de persoonlijke warmtebehoefte.

De juiste warmtepomp kiezen
Welke warmtepomp bij jouw woning past, is afhankelijk van verschillende factoren: het soort pand dat je wenst te verwarmen, hoeveel energie je nodig hebt, de graad van isolatie en natuurlijk ook het budget dat je ter beschikking hebt. Laat je zeker bijstaan door een vakman, want het is een belangrijke keuze.

Lucht-water warmtepomp
Een lucht-water warmtepomp haalt energie uit de lucht en gebruikt die om water op te warmen. Dat water wordt door de radiatoren of vloerverwarming gestuurd en houdt zo de woning lekker warm.

Geothermische warmtepomp
Met een geothermische warmtepomp haal je onuitputtelijke energie uit de aardbodem om daarmee jouw woning te verwarmen. Het is een duurzame manier om heel het jaar door een constante temperatuur in huis te hebben.

Hybride warmtepomp Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp en cv-ketel werken samen om je woning optimaal van warmte en sanitair water te voorzien.